In het voetspoor van de ridders door het Moezeldal

Kenmerken

Aantal dagen:
8 (7 wandeldagen - 7 overnachtingen)
Begin/eindpunt:
Ulmen
Dagafstanden:
resp. 20,9 - 17,2 - 22,6 - 21,8 - 25,5 – 20,4 en 16,1 km
Overnachting:
Ulmen, Daun, Manderscheid, Bad Bertrich, Cochem, Treis Karden en Kaisersesch
Honden niet toegestaan.

Omschrijving

Het Moezeldal staat “bol” van de historie en is vooral bekend is om de zuiverste lucht in ons buurland. Een streek die zich niet alleen kenmerkt door tal van bijzondere plekjes die onderweg te zien zijn, maar ook door een uitgebreid netwerk van prachtige wandelpaden. Dat is de reden dat wij deze prachtige tocht hebben uitgezet.

Vulkaanmeren en kastelen
Wij nemen u op deze wandeling mee langs de vulkaanmeren, door de schitterende rivierdalen van de Lieser en de ongerepte Pommerbach. Langs meerdere eeuwenoude kastelen, ruïnes en tal van leuke pittoreske plaatsjes.
Een van de hoogtepunten is de wandeling naar het bekende kasteel Burg Eltz. U zult zich voelen als een ridder, die wandelend over smalle bospaden plotseling oog in oog staat met het midden tussen de rotsen gelegen sprookjeskasteel: een onvergetelijke ervaring.

Klooster Martental en waterval
Naast deze burcht brengt u een bezoek aan de Reichsburg in Cochem en de ruïnes van de twee burchten van Manderscheid. Een bezoek aan het bedevaartsklooster Martental staat eveneens op het programma, evenals de fraaie waterval over de Endertbach. De wandeling eindigt bij het jongste Vulkaanmeer van Duitsland, het Ulmener Maar. U verblijft in prima gastvrije en sfeervolle, soms luxe hotels. Alle bevinden zich in prachtige schilderachtige plaatsjes.

Niet te boeken van 1 december tot 1 maart!

Dagindeling

Klik hier om de beschrijving van dag tot dag te lezen.

Arrangement

Prijs per persoon
€ 799,- Boek nu

Meerprijs voor:

Eenpersoons kamer
€ 125,-
Extra overnachting
€ 54,- p.p. (logies/ontbijt op een tweepersoons kamer)

Inclusief:

- toezending van het routeboek en gedetailleerde kaarten
- 7 overnachtingen op kamers met douche en toilet, incl. ontbijt en lunchpakket (5x met diner, niet in Ulmen en niet in Manderscheid)
- bagagevervoer van hotel naar hotel

Waardering & Reviews

4 / 10

Gast reviews

  • avatar
    Petra Domhof
    11-07-2022

    Prachtige wandelingen, uitgestrekt landschap (op vele stukken paden voor onszelf gehad). Fauna en flora indrukwekkend. Hartelijke hoteliers en goede wijn bij het avondeten.

    Enkele onoverkomelijke verbindingsstukken en soms insecten van het seizoen. (teken, muggen, steekvliegen)

Schrijf een review