Dwars door Twente en de grensstreek

Kenmerken

Aantal dagen:
7 (7 wandeldagen - 6 overnachtingen)
Begin/eindpunt:
Ootmarsum
Dagafstanden:
resp. 22,9 – 21,1 – 20,6 – 22,5 – 23,9 – 21,4 en 20,3 km
Overnachting:
Oldenzaal, Gildehaus/D., Schüttorf/D., De Lutte, Ootmarsum en Vasse
Honden niet toegestaan.

Omschrijving

Zeven dagen zwerft u door de grensstreek. Mede vanwege de grenscontroles in het verleden is dit gebied altijd dunbevolkt gebleven. Hierdoor is de natuur hier grotendeels onaangetast gebleven en zult u met volle teugen kunnen genieten van de grote afwisseling. U wandelt over heidevelden, door loof- en naaldbossen, door brongebieden, prachtige oeverpaden en door een heuvelland met schitterende panorama’s.

Bezoek aan Bad Bentheim en bijzondere steengroeven
U bezoekt het eeuwenoude slot Bentheim, waar u de kruittoren beklimt en kunt genieten van een prachtig uitzicht tot ver in ons land. U bekijkt de steengroeven, van waaruit de Bentheimer zandsteen over de Vecht naar ons land werd vervoerd. Zowel de bouwsteen van het Paleis op de Dam als van het Beursgebouw in Rotterdam komt uit deze groeves. U verblijft in Schüttorf, waar de tijd eeuwen lijkt te hebben stilgestaan en bezoekt het dorpje Lage, een Nederlandse enclave op Duits gebied.

De Duivel
Tevens maakt u kennis met de invloed van de duivel in deze streek. Hij was er verantwoordelijk voor dat de kerktoren in Gildehaus niet op, maar naast de kerk staat en op een imposant rotsblok, het Teufelsohr, zult u het oor van de duivel kunnen herkennen. Bovendien leest u tal van smeuïge smokkelverhalen uit de tijd, dat de Twentse boer in het misleiden van de douane en de Zollbeambten een meester was!

De steile oevers van de rivier de Dinkel en het bronnengebied Springendal
In Nederland wandelt u langs de mooiste paden van de rivier de Dinkel en bekijkt u natuurlijk verschillende eeuwenoude watermolens, zowel op Nederlands als op Duits grondgebied. U bezoekt en verblijft in Ootmarsum, een van de oudste stadjes van Twente. U maakt hier ook kennis met de bronnen van het Springendal, een unieke ervaring.
Naast de charme van het wandelen door de prachtige natuur, zult u genieten van de luxe en de sfeer van de zes hotels, vier op Nederlands- en twee op Duits grondgebied.

 

 

Dagindeling

Klik hier om de beschrijving van dag tot dag te lezen.

Arrangement

Prijs per persoon
€ 789,- Boek nu

Meerprijs voor:

Eenpersoons kamer
€ 149,-
Extra overnachting
€ 65,- p.p. (logies/ ontbijt op een tweepersoons kamer in Ootmarsum)
Toeslag bagagevervoer bij boeking van 1 persoon
€ 85,-

Inclusief:

- toezending van het routeboek en gedetailleerde kaarten
- 6 overnachtingen op kamers met douche en toilet, incl. 5x diner (niet in Ootmarsum), ontbijt en lunchpakket
- bagagevervoer van hotel naar hotel

Waardering & Reviews

0 / 10

Gast reviews

  • Nog geen reviews beschikbaar
Schrijf een review