Ontspannend wandelen over de mooiste plekjes van Zuid en Midden Twente

Kenmerken

Aantal dagen:
8 (8 wandeldagen - 7 overnachtingen)
Begin/eindpunt:
Fletcher Hotel de Broeierd, Enschede
Dagafstanden:
resp. 17,7 – 18,0 – 16,5 – 16,3 – 17,5 – 18,4 - 16,2 en 17,2 km
Overnachting:
Enschede, Boekelo, 2x Haaksbergen, Boekelo, 2x Delden
Honden niet toegestaan.

Omschrijving

Met deze wandeltocht nemen wij u mee terug naar waar het allemaal begon, Twente. U gaat op ontdekkingstocht door deze prachtige streek, die nog niet ontdekt is door het grote toerisme.

Prachtige route langs beekjes en door een afwisselend landschap
Het bijzondere van dit gebied is de grote afwisseling in natuurgebieden. Zo wandelt u door bossen met snelstromende beekjes, terwijl u ook een heel open coulissen landschap te zien krijgt met tal van fraaie boerderijen en landgoederen. U wandelt door uitgestrekte heidegebieden en een bijzonder hoogveengebied. Ook de overige dagen staan bol van de afwisseling. U doet enkele leuke en pittoreske Twentse plaatsjes aan, zoals Haaksbergen, Boekelo en Delden. Elk met een eigen en uniek karakter. Want wat is er mooier dan al wandelend met deze rijkdom en afwisseling kennis te maken. Iedere dag wordt uw bagage vervoerd.

Landgoed Twickel
U maakt een prachtige zwerftochht over het Landgoed Twickel, het grootste landgoed in ons land dat nog in particuliere handen is. Het kent een rijke geschiedenis en tal van monumenten uit het adellijke verleden gaat u op deze wandeling bekijken. U bekijkt een oude pomp op de oude markt met tal van oude koopmanshuizen, de Blasiuskerk en een van de mooiste watertorens van ons land. Vervolgens wandelt u de Twickelse bossen in; deze worden in Twente wel aangeduid met “een paradijs voor vogels en wandelaars”.
U volgt de Twickelse Vaart, gegraven in 1771, waar deze op z’n mooist is. U wandelt door weilanden, langs fraaie boerderijen en bereikt na het passeren van een uniek heideveld de Noordmolen, een uit de 14e eeuw stammende watermolen.

Dwars door de Twickelse Bossen
De hele streek kent een interessante geschiedenis, alle bijzonderheden hierover leest u in het uitgebreide routeboek. U wordt geïnformeerd over de rijke en bewogen geschiedenis van de textielfabrikanten en de adel. U wandelt over het erfgoed van deze grootgrondbezitters en leert op deze wijze de bijzonderheden en geschiedenis van Zuid- en Midden Twente goed kennen.

Uitstekende hotels
U overnacht in uitstekende hotels, waarvan 3x een 4-sterren hotel. U verblijft 2 keer in een unieke boerderij lodge dat samenwerkt met verschillende restaurants in Haaksbergen. U kunt een restaurant kiezen, er wordt een tafel voor u gereserveerd en u kunt een fiets meenemen om er te komen. Overigens zijn alle overnachtingen inclusief diner, ontbijt en lunchpakket.

Openbaar vervoer
U begint en eindigt de wandelvakantie bij Fletcher hotel De Broeierd in Enschede. U kunt uw auto hier kosteloos een week laten staan. Het beginpunt is uitstekend met openbaar vervoer te bereiken. 

Dagindeling

Klik hier om de beschrijving van dag tot dag te lezen.

Arrangement

Prijs per persoon
€ 879,- Boek nu

Meerprijs voor:

Eenpersoons kamer
€ 295,-
Extra overnachting
€ 59,- (logies/ontbijt op een tweepersoons kamer in Enschede)

Inclusief:

- toezending van het routeboek en gedetailleerde kaarten
- 7 overnachtingen op kamers met douche en toilet, incl. diner, ontbijt en lunchpakket
- bagagevervoer van hotel naar hotel

Waardering & Reviews

0 / 10

Gast reviews

  • Nog geen reviews beschikbaar
Schrijf een review