Langs de mooiste plekjes van het Sauerland

Kenmerken

Aantal dagen:
6 (5 wandeldagen - 5 overnachtingen)
Begin/eindpunt:
Brilon
Dagafstanden:
resp. 18,4 - 20,1 - 21,8 - 20,4 en 11,6 km
Overnachting:
Brilon, Willingen, Winterberg, Silbach en Olsberg
Hond toegestaan.

Omschrijving

Vijf dagen “zwerven” door het Sauerland: een bijzonder ervaring in een prachtig stukje Duitsland. Deze wandeltocht voert u dwars door deze streek (voor een deel over de bekende Rothaarsteig). Door de vele rivieren, bronnen, bergen en rotspartijen en uitgestrekte bossen heeft dit gebied een eigen karakter en onderscheidt het zich van andere streken in ons buurland.

Langs rivieren, bergen en rotspartijen
Vele uitgezette wandelpaden maken het Sauerland tot een wandelgebied bij uitstek. Verschillende plaatsen staan bekend als “Luftkurort”. U verblijft o.a. in de wintersportplaatsen Brilon, Willingen en Winterberg.

Kahle Asten
Dan wandelt u langs snelstromende rivieren, dan weer over de toppen van de heuvels, zoals de Kahle Asten, ook een wintersportlocatie. U wandelt onder andere langs de meanderende rivieren de Ruhr en de Bremecke. Ook brengt u een bezoek aan de bijzondere Bruchhauser Steine, die op kilometers afstand al te zien zijn.

Niet te boeken van 1 december tot 1 maart!

Dagindeling

Klik hier om de beschrijving van dag tot dag te lezen.

Arrangement

Prijs per persoon
€ 585,- Boek nu

Meerprijs voor:

Eenpersoons kamer
€ 75,- p.p.
Extra overnachting
€ 49,- p.p. (logies/ ontbijt op een tweepersoons kamer)
Meenemen hond
€ 65,-

Inclusief:

- toezending van het routeboek en gedetailleerde kaarten
- 5 overnachtingen op kamers met douche en toilet, incl. ontbijt en lunchpakket (1x met diner in Silbach)
- bagagevervoer van hotel naar hotel

Waardering & Reviews

10 / 10

Gast reviews

 • avatar
  Saskia Hermans
  20-07-2016

  Fantastische, soms pittige wandelingen met zeer goede beschrijvingen en leuke hotels. Lang getwijfeld of ik deze wandeling zou gaan doen (meer dan een jaar!!), maar geen stap spijt van gehad. Ik moet/mag nog 1 dag, maar kan me niet voorstellen dat de laatste dag nog enige verandering brengt in mijn oordeel tot nu toe. Ooit een complete schnitzel in het lunchpakket gevonden? Het overkwam mij vandaag. Of het een goed idee is bij temperaturen van ruim boven de dertig graden is misschien wat anders, maar ach je kan niet alles hebben ... Ik ga volgend jaar vast weer een week met jullie mee en tussen door nog vele weekenden!

  Geen! 't Is allemaal weer(!!) prima voor elkaar.

 • avatar
  Mevr. Goselink
  02-05-2019

  Mooie wandeltocht door een prachtig gebied, veel afwisseling in de natuur. Afstanden zijn prima, net iets meer dan 20 km per dag in een relaxed tempo met voldoende ruimte voor pauzes. De routes zijn duidelijk geschreven en de kaarten heel goed. De hotels zijn allemaal goed tot zeer goed, met goede diners, ontbijten en lunchpakketten. Vooral Hof Elsenmann had een erg goede sauna!

  Geen minpunten. Graag tot een volgende keer!

Schrijf een review