Zwerven door Orchideeënland Kaiserstuhl

Kenmerken

Aantal dagen:
6 (5 wandeldagen - 5 overnachtingen)
Begin/eindpunt:
Bötzingen
Dagafstanden:
resp. 17,4 - 17,4 - 14,7 - 16,1 en 13,4 km
Overnachting:
Bötzingen, Achkarren, Sasbach, Endingen en Ihringen
Hond toegestaan.

Omschrijving

De Kaiserstuhl is een oud vulkanisch gebied en dankzij zijn milde klimaat vindt u hier een unieke flora en fauna en natuurlijk veel druiven. In een oase van rust vindt u een rijkdom aan bijzondere planten en vogels. U vindt hier broedplaatsen van tropische vogels zoals de hop en de bijeneter. U kunt hier zelfs de zeldzame smaragdhagedis aantreffen.

Liliental; in het voorjaar vol orchideeën
U doorkruist het Liliental, waar u in het voorjaar niet alleen versteld zult staan van de variatie aan orchideeënsoorten, maar ook aan de vele mammoetbomen.
U wandelt over tal van fraaie uitgesneden weggetjes, kriskras door het landschap. Ze zijn ontstaan door jarenlange erosie. De wandeling door de wijnvelden en heuvels van de Kaiserstuhl is licht heuvelachtig. U bereikt ook de hoogste top, de Lenzenberg, waar u vanaf het hotel terras volop kunt genieten van het prachtige uitzicht tot in de Franse Vogezen.

Schilderachtige plaatsjes
Onderweg wandelt u door schilderachtige plaatsjes zoals Burkheim, Sasbach, Endingen en Ihringen. Het plaatsje Bötzingen is uitgangspunt van deze wandeltocht, waarbij u verblijft u gastvrije middenklas hotels. Met uitzondering van de overnachting in Endingen is de verzorging in alle hotels inclusief een 3 gangen keuzemenu. In Endingen zijn enkele restaurants op loopafstand.
Uw bagage wordt dagelijks naar het volgende hotel vervoerd.

Dagindeling

Klik hier om de beschrijving van dag tot dag te lezen.

Arrangement

Prijs per persoon
€ 545,- Boek nu

Meerprijs voor:

Eenpersoons kamer
€ 119,-
Extra overnachting
€ 52,- p.p. (logies/ ontbijt op een tweepersoons kamer)
Meenemen hond
€ 40,-

Inclusief:

- toezending van het routeboek en gedetailleerde kaart
- 5 overnachtingen op kamers met douche en toilet, incl. ontbijt en lunchpakket (3x met diner)
- welkomstdrankje bij aankomst
- bagagevervoer van hotel naar hotel

 

Waardering & Reviews

8 / 10

Gast reviews

  • avatar
    Rob
    14-12-2022

    Het grootste pluspunt is het schitterende landschap en de prachtige vergezichten over het Zwarte Woud en de Vogezen. Daardoor was de wandeling zelfs in december nog zeer de moeite waard. Verder waren de hotels prima in orde, ook de maaltijden waren uitstekend verzorgd. Ik kan de reis door deze wat onbekendere streek dan ook sterk aanraden!

    De routebeschrijving zou op enkele punten kunnen worden verbeterd, waardoor de kans op vergissingen wordt verkleind. Dit heeft bij mij echter niet tot problemen geleid.

Schrijf een review