Struinen door bos en heide in de Gelderse Achterhoek

Kenmerken

Aantal dagen:
2 (2 wandeldagen - 1 overnachting)
Begin/eindpunt:
Station Vorden
Dagafstanden:
resp. 13,1 en 14,1 km
Overnachting:
Almen
Hond toegestaan.

Omschrijving

Wandelen in een oase van rust door statige lanen, karakteristieke boerderijen, akkers en heidevelden en door eeuwenoude parklandschappen van de nog aanwezige kastelen. Dat zijn de ingrediënten van deze wandeltocht door de Achterhoek. Ver weg van autosnelwegen en heerlijk in alle rust wandelen over de mooiste paden. Het Huis Velhorst bijvoorbeeld is omgeven door fraaie bossen, afgewisseld met akkers en grasland. De rivier de Berkel stroomt dwars door dit gebied.

Het bijzondere Kienveen, dat u doorkruist via een vlonderpad
Dit is een drassig heidegebied, dat u via vlonderpaden doorkruist. Het staat bekend om zijn zeldzame planten zoals het Vetblad en de Zonnedauw. Ook veel vogels komen hier fourageren.

Kastelen en adellijke landhuizen
U passeert de Havezaten de Bramel, het Enzerinck en de Velhorst. De tijd heeft hier echt stilgestaan en u zult verbaasd staan van de geweldige rijkdom van deze landgoederen. Elk kasteel heeft zijn eigen geschiedenis en bewoners. Dit geeft deze wandeltocht een extra dimensie.

Overnachting in een voormalig sanatorium
U verblijft in het statige hotel Ehzerwold, eens een sanatorium, midden in de bossen gelegen. In het hotel zijn vele contouren uit het verleden nog herkenbaar.

 

Arrangement

Prijs per persoon
€ 129,- Boek nu

Meerprijs voor:

Eenpersoons kamer
€ 25,-
Extra overnachting
€ 64,- p.p. (logies/ontbijt op een tweepersoons kamer in Vorden)
Meenemen hond
€ 14,- per nacht

Inclusief:

- toezending van het routeboek en gekleurde topografische kaart
- overnachting op kamer met douche en toilet, incl. diner, ontbijt en lunchpakket

Waardering & Reviews

9 / 10

Gast reviews

 • avatar
  Saskia
  07-05-2021

  Prachtige wandeling, met weinig of geen zwakke stukken. Het was nergens druk, alleen wat fietsers bij de landhuizen in de buurt. We kwamen vrolijke varkentjes in de modder tegen en veel vogels; en we konden lekker even zitten bij de Berkel. Ook Fenneke het huisspook van De Brakel viel bij ons erg in de smaak.

  Vanwege corona diner in tochtige ruimte waar het ongeveer 10 graden was. Medewerkers van Ehzerwold waren erg actief in het handhaven van de regels; volgens mij kan dat vriendelijker. Maar het is ook een hele klus voor ze om in deze tijden de gasten te begeleiden! En ook loffelijk dat ze de corona-maatregelen zo goed handhaven.

 • avatar
  Mevr. M. van Middelkoop
  03-08-2021

  Heel goed georganiseerde wandelvakantie. Keurig van te voren boekjes met routebeschrijving en een kaartje ontvangen. Prachtige route door de bossen, heide en boerenland van de Achterhoek. Echt schitterend over kleine paadjes tussen mais en weilanden. Hotel Ehzerwold was ook heel goed, keurige kamer goed diner middels een buffet en een prima ontbijt. Echt heel erg genoten!

  Geen enkel minpuntje, alles was even goed en mooi.

Schrijf een review