Ontdek het unieke natuurreservaat Springendal

Kenmerken

Aantal dagen:
2 (2 wandeldagen - 1 overnachting)
Begin/eindpunt:
Vasse
Dagafstanden:
resp. 20,9 en 20,4 km
Overnachting:
Ootmarsum

Omschrijving

Een fantastische wandeltocht die bol staat van bijzondere natuur- en cultuurmonumenten. Naast drie prachtig gelegen typisch Twentse watermolens, wandelt u ook langs fraaie boerderijen.
U doorkruist bijzondere natuurgebieden zoals de Cirkels van Jannink en niet te vergeten grafvelden uit de prehistorie, waar zich volgens een oude legende de witte wieven ophielden. In het routeboek leest u er alles over! U verblijft in het hotel Twents Gastenhoes, waar u gratis gebruik kunt maken van de sauna.

De Vasserheide met verschillende grafheuvels
De eerste dag bekijkt u de prachtig gelegen watermolens van Bels en Frans, u doorkruist het Natuurreservaat het Springendal en u wandelt over de Vasserheide, waar u verschillende grafheuvels uit de brons- en ijzertijd tijd zult ontdek¬ken.

Heidevelden en de bronnen in het Springendal
De tweede dag gaat u talrijke bronnen bekijken in het Springendal en wandelt via de heidevelden even de grens over om “Kaffee” te drinken in zo’n gezellige, Duitse Gaststätte. Een wandeling met een grote afwisseling door een schitterend coulissenlandschap, dat met recht uniek mag worden genoemd.

Het hotel in Ootmarsum is gelegen aan de rand van het centrum, ze bieden geen diner aan, maar adviseren u over de verschillende mogeljikheden in Ootmarsum.

Arrangement

Prijs per persoon
€ 109,- Boek nu

Meerprijs voor:

Eenpersoons kamer
€ 21,-
Extra overnachting
€ 41,- p.p. (logies/ontbijt op een tweepersoons kamer in Vasse)

Inclusief:

- toezending van het routeboek en gekleurde topografische kaart
- overnachting op kamer met douche en toilet, incl. ontbijt en lunchpakket

Waardering & Reviews

0 / 10

Gast reviews

  • Nog geen reviews beschikbaar
Schrijf een review