Wandelen rond het bergstadje Bad Bentheim

U wandelt twee rondwandelingen rond dit prachtige stadje Bentheim

Kenmerken

Aantal dagen:
2 (2 wandeldagen - 1 overnachting)
Begin/eindpunt:
Bad Bentheim
Dagafstanden:
Resp. 16,0 en 18,4 km
Overnachting:
Bad Bentheim
Hond toegestaan.

Omschrijving

Vanuit het Kurort Bad Bentheim, gelegen op circa 6 km van de Nederlandse grens bij De Lutte, maakt u een wandeltocht door het grensgebied, rondom dit prachtige bergstadje.

De steengroeven van Gildehaus
Naast de prachtige natuur telt dit wandelarrangement tal van hoogtepunten: u gaat een kijkje nemen in de steengroeven bij Gildehaus en bezichtigt de bijzondere kerk van dit plaatsje. Van de zandsteen uit deze groeves zijn onder andere het Paleis op de Dam en de Martinitoren in Groningen gebouwd!

De eeuwenoude Burcht Bentheim
U bezoekt de eeuwenoude Burcht Bentheim en beklimt de kruittoren. Bad Bentheim is omgeven door het unieke Bentheimer Wald, vroeger het jachtgebied van de Graven van Bentheim. Deze doorkruist u langs fraaie rotspartijen. In het plaatsje Schüttorf bekijkt u de watermolen, de kerk (zo groot dat deze de Reus van Schüttorf wordt genoemd) en het fraaie stadhuis. U verblijft in het gezellige Hotel Oelen in het centrum van het Kurort Bad Bentheim.

Dit arrangement is exclusief diner, het hotel biedt sinds 2022 geen halfpension meer aan. Wel zijn er voldoende restaurants in de omgeving waar u kunt dineren.

Arrangement

Prijs per persoon
€ 99,- Boek nu

Meerprijs voor:

Eenpersoons kamer
€ 12,50
Extra overnachting
€ 46,- p.p. (logies/ontbijt op een tweepersoons kamer in Bad Bentheim)
Meenemen hond
€ 10,- (maximaal 1 hond per kamer)

Inclusief:

- toezending van het routeboek en topografische kaart
- overnachting op kamer met douche en toilet, incl. ontbijt en lunchpakket
- entree in het slot en museum van het Slot Bad Bentheim

Waardering & Reviews

10 / 10

Gast reviews

 • avatar
  J.W. van Noort
  14-09-2020

  Heerlijke 2-daagse net over de grens in een werkelijk buitenlandse sfeer met mooie heuvels, leuke plaatsjes en fijne natuur. Ook in Corona tijd uitstekend te doen. In Bad Bentheim wordt hier goed rekening mee gehouden (mondkapjes in de horeca).

  Geen.

 • avatar
  Marcella Prins
  21-09-2020

  Wat een afwisselende mooie wandelingen! Bos, weiland, stadje..alles kwam aan bod. Hotel was prima. Super weekend gehad, en zeker voor herhaling vatbaar!

  Geen minpunten.

Schrijf een review