Voorjaarswandeltocht langs de steengroeves rond Bad Bentheim

Kenmerken

Aantal dagen:
2 (2 wandeldagen - 1 overnachting)
Begin/eindpunt:
Gildehaus
Dagafstanden:
Resp. 17,5 en 16,1 km
Overnachting:
Schüttorf

Omschrijving

Vanuit het grensplaatsje Gildehaus wandelen we door het natuurrijke en dunbevolkte grensgebied. Eerst bekijken we nog even de eeuwenoude kerk, alvorens we naar het bergstadje Bad Bentheim wandelen. Hier brengen we een bezoek aan het 12e eeuwse slot en bekijken het museum, waarna we de kruittoren beklimmen.

Steengroeven in dunbevolkt gebied
Deze prachtige wandeltocht staat in het teken van de historie van de zandsteenwinning. Beroemd zandsteen, want van deze steen die hier in het verleden gewonnen werd, is o.a. het Paleis op de Dam, de Martinitoren en het Beursgebouw in Rotterdam gebouwd. De zandsteenwinning, hier het bruine goud genoemd, bracht welvaart in deze streek.
We maken kennis met de tastbare herinnering aan deze tijd. We wandelen langs (en zelfs door) de steengroeven, bekijken kerken en andere bouwwerken en bezoeken het geologische openluchtmuseum, alsmede het informatiecentrum.

Bentheimer Wald
Ook wandelen we over de hoge imposante rotsen van de verlaten groeves. Via de oevers van de rivier de Vecht bereiken we de plaats Schüttorf. Hier bekijken we de eeuwenoude kerk en het stadhuis, uiteraard van zandsteen. We doorkruisen het uitgestrekte Bentheimer Wald, eens het jachtgebied van de graven van Bentheim. We verblijven in een uitstekend 4 sterren hotel in Schüttorf, met (gratis) sauna.

Data: 22 en 23 april 2023

Arrangement

Prijs per persoon
€ 149,- Boek nu

Meerprijs voor:

Eenpersoons kamer
€ 25,-
Extra overnachting
€ 54,- p.p. (logies/ ontbijt op een tweepersoons kamer in Schüttorf)

Inclusief:

- overnachting op kamer met douche en toilet, incl. diner, ontbijt en een lunchpakket
- beide dagen koffie met gebak onderweg
- begeleiding door een gids
- bagagevervoer
- gebruik van de sauna
- bezoek aan het slot en museum van Slot Bentheim

Waardering & Reviews

0 / 10

Gast reviews

  • Nog geen reviews beschikbaar
Schrijf een review