Dwars door het Twentse Land

Kenmerken

Aantal dagen:
6 (6 wandeldagen - 5 overnachtingen)
Begin/eindpunt:
Restaurant de Haarmühle, Alstätte/ Duitsland
Dagafstanden:
resp. 22,0 - 18,0 – 21,0 – 22,8 – 19,5 en 18,4 km
Overnachting:
Boekelo, Delden, Hertme, Vasse en Ootmarsum

Omschrijving

DEZE GROEPSWANDELTOCHT IS HELEMAAL VOLGEBOEKT

Vanuit het Duitse plaatsje Alstätte doorkruisen we het Twentse land van Zuid naar Noord. We verblijven in de plaatsen Boekelo, Delden, Hertme, Vasse en Ootmarsum. We eindigen de tocht op het station in Oldenzaal. In het door ons zo geliefde Twentse land kunnen wij u van alle service voorzien. Iedere dag staat de koffie met Twentse lekkernij voor u klaar. Vindt u de afstanden te lang? Dan kunt u elke dag een beroep doen op de bagagevervoerder die u naar het hotel brengt. Bij hogere temperaturen staan wij onderweg met koude drankjes klaar. Kortom, aan alles is gedacht. Reist u met openbaar vervoer, dan brengen wij u op de dag van aankomst vanaf het station Hengelo naar Alstätte.

U kunt dan ook optimaal en onbezorgd genieten van deze wandelweek, waarbij de gids u langs de mooiste plekjes voert. Voor nagenoeg alles is gezorgd.

Veen en heidegebieden
Bij de Haarmühle, een eeuwenoude watermolen, gelegen aan de Buurserbeek wandelen we ons land binnen en doorkruizen het Witte Veen. We wandelen door fraaie landgoederen zoals het Smalenbroek en het Broekheurne. We verblijven in het midden in de bossen gelegen hotel Bad Boekelo.
De tweede dag kenmerkt zich door een open landschap met tal van fraaie boerderijen en het Kerkevelder voetpad, dat ons via smalle paden door de bossen naar Delden brengt.

Landgoed Twickel
Dit eeuwenoude landgoed loopt als een rode draad door de wandeltocht van deze dag. We bekijken tal van bezienswaardigheden, waaronder de Blasiuskerk, het indrukwekkende kasteel Twickel en de Noordmolen, een uit 1334 stammende watermolen. Via Borne bereiken we na een wandeling langs de Bornsebeek het plaatsje Hertme waar we verblijven.

Noord Twente
De afwisseling van het Noord Twentse land zal u verbazen. We volgen enkele kilometers de oevers van de Bornsebeek en zetten koers naar het plaatsje Fleringen. Hier bekijken we het kasteel en watermolen van Herinckhave. We bekijken de oudste eik van Twente, de imposante Kroezenboom en bereiken via de Vasserheide het plaatsje Vasse.
We bekijken op de volgende dag twee watermolens, wandelen langs het opborrelende water van de bronnen van het Springendal en bekijken het eeuwenoude plaatsje Ootmarsum, waar we verblijven in een uitstekend hotel.

Over de Twentse bergen
De laatste dag staat in het teken van de Twentse heuvelen, we wandelen over de Paasberg en de hoogste berg van Twente, de 85 meter hoge Tankenberg. We bekijken de Havezate Everloo en wandelen via prachtige paden naar Oldenzaal.
Indien u met openbaar verboer reist neemt u vanaf Oldenzaal de trein naar huis. Staat uw auto nog in Alstätte dan brengen wij u daar kosteloos naar toe.
Uw bagage wordt dagelijks van hotel naar hotel vervoerd.

Data: 18 t/m 23 juli 2020

Dagindeling

Klik hier om de beschrijving van dag tot dag te lezen.

Arrangement

Prijs per persoon
€ 729,- Boek nu

Meerprijs voor:

Eenpersoons kamer
€ 125,-
Extra overnachting
€ 59,- p.p. (logies/ ontbijt op een tweepersoons kamer in Hengelo)
Extra overnachting
€ 84,- p.p. (logies/ ontbijt op een eenpersoons kamer in Hengelo)

Inclusief:

- 5 overnachtingen op kamers met douche en toilet, incl. diner, ontbijt en lunchpakket
- bagagevervoer van hotel naar hotel
- koffie met koek bij aanvang van de tocht
- begeleiding door een gids
- dagelijks koffie met gebak onderweg
- eventueel vervoer naar en van Alstätte/ Duitsland 

Waardering & Reviews

0 / 10

Gast reviews

  • Nog geen reviews beschikbaar
Schrijf een review