Zeven dagen wandelen over de fantastische Rheinsteig

Kenmerken

Aantal dagen:
9 (7 wandeldagen - 8 overnachtingen)
Begin/eindpunt:
Vallendar
Dagafstanden:
resp. 20,9 – 17,8 – 19,3 – 18,1 – 18,0 – 14,4 en 21,7 km
Overnachting:
Vallendar, Oberlahnstein, Osterspai, Kestert, St. Goarshausen, Kaub, Lorch en Rüdesheim
Hond toegestaan.

Omschrijving

U zult versteld staan van de fantastische vergezichten tijdens dit arrangement, waarbij u zowel via oude jaagpaden direct langs de Rijn, als bovenlangs wandelt. Bovendien vindt u naast uitgestrekte bossen, idyllische rivierdalen en prachtig gelegen wijngaarden ook bloemrijke weilanden. De pittoreske dorpjes langs de Rijn worden afgewisseld door mooie stadjes met hun eeuwenoude vakwerkhuizen en gezellige marktpleinen. Het Rijndal is daardoor een wandelgebied bij uitstek.

Prachtige rivierdalen met waanzinnige uitzichten
U volgt voor het grootste deel de Rheinsteig, een in Duitsland zeer geliefd langeafstandspad. U wandelt langs deze prachtige rivierdalen, die al eeuwen zijn bewoond en waar de Duitse keizers hun kastelen lieten bouwen. Daarnaast gaat u kennismaken met tal van fraaie oude bouwwerken: deze prachtig gelegen kastelen, ruïnes, kerken en vakwerkhuizen. Een van de hoogtepunten is de bekende Loreley rots, vanwaar u weer een prachtig uitzicht heeft.

Langeafstandpad Rheinsteig; van Vallendar naar Rüdesheim
U begint de tocht in het plaatsje Vallendar en eindigt deze in Rüdesheim. In deze laatste plaats verblijft u in een hotel direct in het centrum, zodat u tijd heeft dit prachtige plaatsje te bekijken. U wordt aansluitend de volgende dag naar de trein of de aanlegplaats van de boot gebracht om terug te reizen naar Vallendar.

Niet te boeken van 1 december tot 1 maart!

Dagindeling

Klik hier om de beschrijving van dag tot dag te lezen.

Arrangement

Prijs per persoon
€ 729,- Boek nu

Meerprijs voor:

Eenpersoons kamer
€ 159,-
Extra overnachting
€ 56,- p.p. (logies/ ontbijt op een tweepersoons kamer in Rüdesheim)
Meenemen hond
€ 75,-

Inclusief:

- toezending van het routeboek en gedetailleerde kaarten
- 8 overnachtingen op kamers met douche en toilet, incl. ontbijt en lunchpakket (6x met diner, niet in Vallendar en niet in Lorch am Rhein)
- bagagevervoer van hotel naar hotel

Waardering & Reviews

10 / 10

Gast reviews

  • avatar
    Saskia Hermans
    03-08-2017

    Fantastische tocht! Prachtige vergezichten, leuke en goede hotels. Goede routebeschrijvingen, zeker in combinatie met de kaart en markeringen. Ik zal van tevoren een beetje op tegen de zwaarte maar die viel mij 100% mee. Echt een aanrader!!

Schrijf een review