62. Wandelvakantie dwars door Zuid Limburg en het Belgische grensgebied

Kenmerken

Aantal dagen:
7 (6 wandeldagen- 6 overnachtingen)
Begin/eindpunt:
Valkenburg
Dagafstanden:
resp. 15,7 – 16,7 – 21,3 - 16,7 – 19,8 en 17,7 km
Overnachting:
Valkenburg, Gulpen, Gemmenich/B., Vijlen, Epen en Slenaken
Honden niet toegestaan.

Omschrijving

Een prachtige wandelvakantie door het Zuid-Limburgse heuvelland. Via fraaie wandelpaden maakt u kennis met alle bijzonderheden van deze streek; niet alleen gaat u genieten van de prachtige natuur, maar ook van de typisch Zuid Limburgse cultuurmonumenten zoals vakwerkhuizen, wegkruisen en kapelletjes, watermolens en kastelen.

Smalle oeverpaden langs de Geul
De eerste dagen vormt de rivier de Geul de rode draad van deze wandeling. U wandelt via smalle oeverpaden deze rivier via Gulpen, Mechelen, Epen naar Gemmenich/B. Onderweg bekijkt u de bijzondere watermolens van Wijlre en Epen.

Moresnet en het Drielandenpunt
U wandelt na de overnachting in Gemmenich/België, wederom langs de Geul door het Belgische heuvelland. Hier zult u kennismaken met het Zinkviooltje, die alleen in deze streek voorkomt.
Via het plaatsje Moresnet (eens een eigen staat!) zet u koers naar het Drielandenpunt. U verblijft in het plaatsje Vijlen.

De Belgische Voerstreek
Ook maakt u kennis met de Belgische Voerstreek. Via een holle weg bereikt u het plaatsje Teuven. U wandelt door het heuvelland en bekijkt de Commanderij van Sint-Pieters-Voeren.

Fraaie wandelpaden door het glooiende landschap
De laatste dag staat de rivier de Gulp centraal, waarmee u weer via fraaie oeverpaden kennis maakt. U wandelt door een plateaulandschap naar het Gerendal, bekend om zijn orchideentuin, waar u een kijkje kunt gaan nemen.

Dagindeling

Klik hier om de beschrijving van dag tot dag te lezen.

Arrangement

Prijs per persoon
€ 785,- Boek nu

Meerprijs voor:

Eenpersoons kamer
€ 220,-
Extra overnachting
€ 66,- p.p. (logies/ ontbijt op een tweepersoons kamer in Valkenburg)

Inclusief:

- toezending van het routeboek en gedetailleerde kaarten
- 6 overnachtingen op kamers met douche en toilet, incl. ontbijt en lunchpakket (5x met diner)
- bagagevervoer van hotel naar hotel

 

Waardering & Reviews

8 / 10

Gast reviews

 • avatar
  Willy van de Riet
  19-05-2018

  Zeer afwisselende wandelingen door een van de mooiste delen van Nederland en interessant stuk van België in helder beschreven routes. Wij zijn vaak in dit gebied geweest, maar werden toch verrast door onbekende paadjes en stille hoekjes. Verzorging in de hotels was goed, bijna overal lekker ruime kamers.

  Gps wijkt af van de beschrijving. We konden daarom niet volledig op de gps vertrouwen als we twijfelden over een afslag. Gelukkig was de tekst erg duidelijk. Voor ons was een minpunt de te grote porties van de maaltijden in de meeste hotels.

 • avatar
  Jan de Jong
  20-07-2018

  Een fantastische tocht door prachtige gebieden, langs uitstekende hotels. Veel 'alleen op de wereld' momenten. Je bent er helemaal uit!

  Een enkele keer wijkt de routebeschrijving af van de GPS-route/kaart, gebruik hiervan verdient een aanbeveling. Overigens heeft dit minpunt onze vakantie absoluut niet kunnen bederven.

Schrijf een review