Drie dagen zwerven over het landgoed Twickel

Kenmerken

Aantal dagen:
3 (3 wandeldagen - 2 overnachtingen)
Begin/eindpunt:
Delden
Dagafstanden:
resp. 21,3 - 19,6 en 19,1 km
Overnachting:
Delden en Hertme

Omschrijving

Twickel is, met z'n 6000 ha. grondbezit, het grootste landgoed in Nederland dat nog in particuliere handen is. De Twickelse bossen, worden wel eens aangeduid met "een paradijs voor vogels en wandelaars". De geschiedenis van het Twickel loopt als een rode draad door deze prachtige wandeltocht.

Kasteel Twickel en watermolens
Naast de statige Twickelboerderijen (te herkennen aan de zwart/witte blinden) brengt u een bezoek aan twee prachtig idyllisch gelegen watermolens: de Noordmolen en de Oelemölle. U passeert het imposante kasteel Twickel, een oude waterpomp en de in 1894 in renaissancestijl gebouwde watertoren, een van de mooiste van Nederland.

Prachtige oeverpaden langs de Twickelse Vaart en de Bornse Beek
De tweede dag doorkruist u de Twickelse bossen, maakt kennis met de mooiste plekjes van de Twickelse Vaart, met een bijzondere geschiedenis. De laatste dag volgt u de Bornse Beek via fraaie oeverpaden en wandelt door de bossen van het Twickel terug naar Delden.

Dagindeling

Klik hier om de beschrijving van dag tot dag te lezen.

Arrangement

Prijs per persoon
€ 339,- Boek nu

Meerprijs voor:

Eenpersoons kamer
€ 79,-
Extra overnachting
€ 69,- p.p. (logies/ ontbijt op een tweepersoons kamer in Delden)

Inclusief:

- toezending van het routeboek en gekleurde topografische kaart
- 2 overnachtingen op kamers met douche en toilet, incl. diner, ontbijt en lunchpakket
- bagagevervoer van hotel naar hotel

Waardering & Reviews

10 / 10

Gast reviews

 • avatar
  Hr. G. de Jong
  14-02-2019

  De vriendelijkheid van de familie Van Paridon en het meedenken over de mogelijkheden om zelfs op heel korte termijn een arrangement te boeken. De kennis van de route en de hotels. De duidelijke beschrijving van de route. De leuke extra informatie in het routeboekje. Dit alles is geen toevalstreffer bij deze route, wij hebben al bijna 10 routes gedaan.

  Geen.

 • avatar
  J. Hottentot
  13-10-2023

  Geweldig goed verzorgd, met nette en knusse hotels. De vooraf gestuurde wandelboekjes bevatten naast duidelijke bewegwijzering ook erg leuke informatie over de plekken en natuur waar je langs loopt. Zeker voor herhaling vatbaar! We kwamen het echtpaar Van Paridon zelfs nog tegen op onze route.

Schrijf een review