Verwenwandeltocht door het Reestdal

Het Reestdal is een van de best bewaarde rivierdalen van ons land en leent zich uitstekend voor een wandeltocht. U overnacht in Hotel ter Linde, waar u verwend wordt met een culinair keuzemenu.

Kenmerken

Aantal dagen:
2 (2 wandeldagen - 1 overnachting)
Begin/eindpunt:
Balkbrug Centrum
Dagafstanden:
resp. 18,3 en 15,4 km
Overnachting:
Hotel ter Linde
Hond toegestaan.

Omschrijving

De rivier de Reest is de grensrivier van Drenthe en Overijssel en meandert 35 km lang, nog helemaal vrij, van Dedemsvaart tot Meppel. Hij wordt de grootvorstin der Drentsche beken genoemd. Langs de Reest vind je landgoederen, heide, bossen, beekdalgraslanden, veenplassen en open landschap, dat voortdurend van karakter verandert. 

Het Reestdal is een van de best bewaarde rivierdalen van ons land en leent zich uitstekend voor een wandeltocht.

Bijzondere diersoorten
Op de schoorstenen broeden de ooievaars. Het uitgestrekte dal van de Reest biedt naast veel ooievaars, ook leefruimte aan de meest uiteenlopende diersoorten, zoals de das, boomkikkers en kerkuilen.

Prachtige wandelpaden
Na een tocht door deze ongerepte natuur bereikt u in de buurtschap Nolde Hotel ter Linde, waar u overnacht. ’s Avonds wordt een keuzemenu geserveerd.

De tweede dag doorkruist u het Reestdal via grotendeels onverharde paden en bereikt het uitgangspunt Balkbrug.

Arrangement

Prijs per persoon
€ 129,- Boek nu

Meerprijs voor:

Eenpersoons kamer
€ 37,50
Extra overnachting
€ 48,- p.p. (logies/ontbijt op een tweepersoons kamer in Hotel ter Linde)
Meenemen hond
€ 10,- per nacht

Inclusief:

- toezending van het uitgebreide routeboek en gedetailleerde kaart
- overnachting op kamer met douche en toilet, inclusief culinair keuzemenu, ontbijt en lunchpakket

 

Waardering & Reviews

2 / 10

Gast reviews

 • avatar
  Hr. en mevr. Bitter
  11-05-2016

  Op 5 en 6 mei hebben we de wandeltocht door het Reestdal gelopen. In een woord een fantastisch arrangement! Wat een mooie afwisselende route, glooiend bos, heide, langs akkers, vennetjes en de beek als rode draad. We troffen vele ooievaars op het nest. De koffiekast onderweg was zo leuk. Wat een mooi stukje Nederland! We waren verrast. De gastvrijheid in de herberg was ook bijzonder. Mooi gezellig en verzorgd hotel, heel vriendelijke mensen. Heerlijk gegeten! Mooi uitzicht vanuit de kamer. Onze hond was welkom. Echt heel fijn. Ook mooi weer gehad, kortom het kon niet beter! Complimenten voor deze mooie tocht!! Ook kregen we een geweldig lunchpakket mee, we hebben er 2 dagen van gegeten heerlijk brood met beleg, suikerbrood, broodje met zoet, flesje melk, pakje chocolademelk, kwark met lepel, mini blikje sinas, bakje fruit en een Mars!! We voelden ons op schoolreis met zoveel lekkers!

  Geen.

 • avatar
  Mevr. Kolk
  26-06-2017

  2 dagen wandelen was perfect. Wat een ontdekking deze tocht in dit paradijselijke gebied, en zo stil! Bij BuitenHerberg Ter Linde zijn we zeer gastvrij ontvangen. Dank voor deze schitterende route!

 • avatar
  Saskia Reefman
  08-12-2020

  Begin december deze mooie wandeltocht gelopen. Prachtige route, met bos en hei en rivier. En rustig ook! Lekker gegeten en super rustig overnacht.

  Geen.

Schrijf een review