22. Zwerven rond het schilderachtige plaatsje Bevergern

Kenmerken

Aantal dagen:
2 (2 wandeldagen - 1 overnachting)
Begin/eindpunt:
Bevergern/D.
Dagafstanden:
resp. 21,7 en 22,8 km
Overnachting:
Bevergern
Hond toegestaan.

Omschrijving

Op nog geen half uur rijden van de grens bevindt u zich het schilderachtige plaatsje Bevergern. Dit plaatsje is enkele jaren gelden gekozen tot Duitslands mooiste dorp. Naast de prachtige oude kerk kunt u genieten van tal van bijzonder fraaie vakwerkhuizen. Uw hotel is een “plaatje” en rustig gelegen aan een rivieroever.

Bijzonder fraaie vakwerkhuizen
Monumentale hoogtepunten zijn het fraaie kasteel Surenburg en het eeuwenoude klooster Gravenhorst met zijn gerestaureerde watermolen.

Hermannshöhenweg
Ook volgt u voor een deel de bekende Hermannshöhenweg, een lange afstandspad genoemd naar de Germaanse keizer, die in het jaar 9 na Christus de Romeinen versloeg. U wandelt hier over een prachtige heuvelkam. Via prachtige beek- en kanaaloevers arriveert u weer in Bevergern.
De tweede dag vormen de Torfmoorsee (waar tal van bijzondere watervogels te zien zijn) en de wandelpaden door het natuurreservaat Emstaleraue naar het plaatsje Elte de hoogtepunten. Via de bossen van het Weddenfeld en het oeverpad langs de Bevergerner Aa bereikt u weer uw hotel.

Arrangement

Prijs per persoon
€ 115,- Boek nu

Meerprijs voor:

Eenpersoons kamer
€ 15,-
Extra overnachting
€ 53,- p.p. (logies/ontbijt/lunchpakket op een tweepersoons kamer)
Meenemen hond
€ 12,50 per nacht

Inclusief:

- toezending van het routeboek en gedetailleerde kaarten
- overnachting op kamer met douche en toilet, incl. diner, ontbijt en lunchpakket
- gratis gebruik van sauna, zwembad en stoombad

Waardering & Reviews

6 / 10

Gast reviews

  • avatar
    Mark Sloof
    04-09-2017

    De route was zoals gewoonlijk goed verzorgd en zeer duidelijk beschreven. De verzorging in het hotel is uitstekend. We hebben lekker gegeten. Het ontbijt was goed verzorgd, als lunchpakket kregen we een fles water, wat fruit en candybars, de broodjes mochten we zelf pakken voor de lunch. De eerste dag was een mooie afwisselende route, vrijwel geheel door bos of onder bomen. We hebben mooie dingen gezien en genoten van deze wandeling. Het stuk rond Torfmorsee was leuk, ook vanwege het Geologisch Lehrpfad.

    De tweede dag vonden wij veel verharde wegen. Het stuk naar Rodde langs de weg vonden we niet mooi.

Schrijf een review