Zwerven door het Nationaal Park de Maasduinen

Tijdens deze wandeltocht wandelt u onder andere door heidevelden, bossen, stuifzandgebieden en een gedeelte langs de rivier de Maas.

Kenmerken

Aantal dagen:
2 (2 wandeldagen - 1 overnachting)
Begin/eindpunt:
Well
Dagafstanden:
Resp. 20,0 en 20,8 km
Overnachting:
Auberge de Papenberg, Afferden

Omschrijving

In Noord Limburg bevindt zich het 4500 ha. grote Nationaal park de Maasduinen, dat bestaat uit overwegend heidevelden, bossen, stuifzandgebieden, tal van heidevennen en door grindafgraving ontstane meren. Door de afwisseling en talloze onverharde paden een wandelgebied bij uitstek.

Kraanvogels en watervogels
U wandelt door de natuur langs tal van heidevennen, waar in het voor- en najaar regelmatig kraanvogels verblijven. U verblijft in Auberge de Papenberg, waar u ’s avonds verwend wordt met een 3 gangen keuzemenu.

Prachtige natuur rond het Reijndersmeer
U steekt met de veerpont de Maas over en verkent de Zoete- en de Zurepasweiden, deels bos en deels vlaktes. U wandelt zelfs een stukje langs de Maasoever. Na Vierlingsbeek steekt u weer de Maas over en leiden bospaden u naar het Reijndersmeer. U wandelt hier langs de oevers, waarbij u vanuit een hut de watervogels en met een beetje geluk het ijsvogeltje kunt “spotten”. Via bospaden bereikt u weer het plaatsje Well.

Te boeken vanaf 1 mei 2024!

Arrangement

Prijs per persoon
€ 139,- Boek nu

Meerprijs voor:

Eenpersoons kamer
€ 35,-
Extra overnachting
€ 59,- p.p. (logies/ontbijt op een tweepersoons kamer in Afferden)

Inclusief:

- toezending van het routeboek en gedetailleerde kaart
- overnachting op kamer met douche en toilet, inclusief diner, ontbijt en lunchpakket

 

Waardering & Reviews

8 / 10

Gast reviews

 • avatar
  Hr. H. Noordhof
  26-04-2022

  1) Wandeling in mooi gebied. 2) De maaltijden in hotels die ik van andere 2-daagse wandeltochten van van Paridon ken (ongeveer 6 stuks in 15 jaar), waren altijd prima. Deze echter (Auberge de Papenberg) verdient een punt extra voor de kwaliteit van diner, ontbijt en lunchpakket.

  Route op de kaart leek op een paar kleine details niet helemaal (meer) te kloppen met werkelijkheid/tekst in route-boekje. Kwaliteit van de kaarten van van Paridon 2-daagse natuurtochten zouden misschien wat bij de tijd gebracht mogen worden. Bijvoorbeeld: kaarten vernieuwen met iets meer detail.

 • avatar
  Marcel Frielink
  29-04-2017

  Mooie ontspannen route; Auberge de Papenberg is gastvrij en heeft een erg goede keuken.

  Kaartmateriaal zou meer van deze tijd mogen zijn.

Schrijf een review